ARRIBA NOU EXPLORER 2020

LLEGA NUEVO EXPLORER 2020

Sota el paraigua “Bring on tomorrow”, i per un altre, i lligat a l'anterior, pel llançament d'una renovada gamma SUV amb una completa oferta de motoritzacions adaptada a totes les necessitats del client, moderna i electrificada. Al ja presentat Puma i Kuga, ara toca el torn al SUV de major grandària: El nou Ford Explorer, un dels 14 models electrificats del 2020.

 

Explorer ha anat creixent fins als 5.062 mm del model 2020 oferint capacitat per 7 passatgers i al seu torn afegint a l'eficient motor de combustió Ecoboost, un motor elèctric híbrid enchufable que aporta en el seu conjunt 457cv de potència. Tot això i segons normativa de la DGT amb una autonomia en elèctric de més de 44 kms, atorga a aquest cotxe l'etiqueta 0 amb els avantatges que això comporta.

Explorer està preparat per competir amb els SUV de grans dimensions, en concret els medium/large utility. Compta amb 7 places i una amplitud de maleter (carregat fins al sostre) de 330 litres, augmentant fins als 1.137 litres en format de 5 places. El nostre competidor directe és el XC90, 967 litres i 316 litres, segons la configuració de 5 o 7 seients, respectivament.

en motoritzacions, acabats i opcions s'ha simplificat al màxim. Oferirem una única motorització gasolina de 3.0 Ecoboost Híbrida enchufable amb tracció AWD i transmissió automàtica de 10 velocitats amb una potència de 457cv (357cv + 100cv en elèctric).
Aquesta motorització compta amb una autonomia en manera 100% electrico de 44 kms (WLTP) i unes emisisones de 71grs/km en WLTP (66 g/km NEDC),la qual cosa suposa un consum combinat de 3,1 litres als 100kms en WLTP (2,9 l/100km NEDC). A més, en ser híbrid enchufable amb més de 40km/h, serà un vehicle amb etiqueta 0 de la DGT, beneficiánose de tots els avantatges que això aporta, com l'accés al centre de les grans ciutats, aparcament gratuït o descompte en peatges.
Compta amb una bateria de 13,5 kWh d'ió-lition que es carrega pel port d'entrada o automàticament aprofitant la frenada regenerativa. És a dir, el seu funcionament quan no va en elèctric és com el de qualsevol model híbrid. Aquest vehicle vindrà de sèrie amb un cable per connectar a un endoll estandar (schuko). No obstant això, es podrà adquirir un cable tipus mennekes que escurçarà els temps de càrrega en admetre major capacitat. La durada del temps de càrrega és de 5,8 hores si es tracta d'un carregador domèstic (schuko) o de 4,3 hores si és un carregador públic (mennekes).
 

 
acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat